1.10.2018 г., 13:31 ч.

" Пет години " 

  Поезия » Хумористична, Гражданска, Свободен стих
465 0 0

Най-накрая станаха 5!

Чакани, желани,

И толкова мечтани …

- 5 месеца с гаджето?

- Не,бе! Повече са с него!

- 5 дни вече си вегетарианка?

- И тук не позна, обичам месо...

- А какво тогава, разкажи ми.

5 години откакто съм тук,

Откакто на живота реших да правя напук.

5-та година в града живея сама

И научих се, че не за всичко се разчита на мама.

В началото наистина трудно ми беше,

Но с гордост признавам – научих се вече!

Как вкусна вечеря да сготвя сама,

Как лесно се чисти бяла дограма,

Как с ракия по-лесно търка се джама.

И, че не от всичко прави се драма.

В училище също не беше никак лесно,

С напълно непознати.

Е как да знам от първия ден,

Как да справям се с тези инати.

Сега разбирам се с всички чудесно

И всеки ден с тях минава интересно.

Раздялата ще бъде тежка,

Поне за мен, за тях не знам.

Животът бърз е като въртележка,

Вратата следваща отваря се… Сезам !

© Donika Jelkova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??