1.02.2014 г., 20:26 ч.

Петбуквена дума 

  Поезия
550 1 4

Ех, тази дума - "любов"!

Обикновена, петбуквена дума.

Но във нашия шантав живот

е заразна досущ като чума...

Ходиш  по тази земя

и не щеш ли за някой се влюбиш,

на пръста  изниква халка,

дни и нощи се любиш...

Минават десетки години,

че си обичал, отдавна забравяш,

под мишците носиш сто дини,

за брака с насмешка разправяш...

Жена ти не е тъй вече красива,

а пък шкембето  поскрива пакета,

всяка вечер е сива

и рядко лети самолета...

Но изведнъж се случва, о, чудо,

онази пет буквена дума...

Във нея се влюбваш пак лудо!

Това е по-заразно от чума.

Но е прекрасна зараза,

без нея животът е жалък,

липсва ли, има омраза,

горчив е и сладкият залък.

 Пред нея отново се вричаш -

 Никога няма да спирам

да те обичам! - и  коленичиш -

Реших! От любов ще умирам!

 

 Та в този живот без съмнение,

тъй шантав, ужасен, суров,

да загинеш от чума си е мъчение,

но е мечта да умреш от любов.

© Лебовски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??