12.04.2018 г., 10:08 ч.

Петиция 

  Поезия » Хумористична, Гражданска
740 6 22

                 Пет прасета се събрали

                 пред съдебните портали.

                 И разпънали плакати:

                 "Не на Кóледи богати!"

 

                Силно викали, грухтели,

                страшно устремени, смели.

                Водели си адвокати –

                десет видри мустакати.

 

                Съдията щом видели

                сякаш всички полудели.

                Той пък бързо и без страсти

                ги предал на други власти.

 

                Тъй закона не разбрали

                във затвор се озовали.

                Строй държавен, който клати

                има много да си пáти.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??