Пет прасета се събрали
пред съдебните портали.
И разпънали плакати:
"Не на Кóледи богати!"
Силно викали, грухтели,
страшно устремени, смели.
Водели си адвокати –
десет видри мустакати.
Съдията щом видели
сякаш всички полудели.
Той пък бързо и без страсти
ги предал на други власти.
Тъй закона не разбрали
във затвор се озовали.
Строй държавен, който клати
има много да си пáти.
© Хари Спасов All rights reserved.