29.02.2024 г., 8:06 ч.

Петият елемент 

  Поезия » Любовна, Строги форми
124 3 8

ПЕТИЯТ ЕЛЕМЕНТ

 

Аз копнея отдавна да съмне,

и не искам да бъда излишна.

Диря изход в безкрайното тъмно,

от студа и душевната киша.

 

Ако думите трябва да нищя

и да диря подтекст или тема,

по-добре не обещавай нищо.

Не е заем любовта – да се взема.

 

Тя едва ли пристига напусто.

Любовта е вибрация свише.

Да обичаш е просто изкуство.

 

Може би този миг си пропуснал –

най-красивия химн да напишеш –

как напролет жребчета препускат...

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??