5.09.2007 г., 11:37 ч.

Петък 

  Поезия
514 0 8
Петък


Един луд ми махаше за поздрав,
навярно ме почувства нещо близък
и си помислих, че макар и християнин,
не съм дарявал скоро никого със риза.

Добрите си дела отлагаме за утре,
а лошите извършваме веднага -
дали ни води наранената ни гордост,
или сме априори жители на Ада.

Има ли разумен егоизъм
или си търсим само оправдание,
че залисани във  делничните грижи
не виждаме ний чуждото страдание.

Не е ли
несторено доброто всъщност грях,
тъй както и лошото, което сме извършили.

За да възкръснеш като бог в Неделя
и със нетленна слава челото ти да се покрие,
необходимо е да изтърпиш докрай
във Черния си Петък
безумната тълпа да те разпъне и убие.

© Майк Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??