21.05.2021 г., 8:30 ч.  

Петък е, на майсторите ден е 

  Поезия » Хумористична
394 6 14

Петък е, на майсторите ден е.

Тостерът ми бълва черен дим.

Как пък да се случи все на мене,

някакъв дефект – непоправим?

 

От английската закуска, вкусна,

ми остана голият ми чай.

Ако електриката ме друсне,

ще закусвам с ангелите май.

 

Черен дим се стеле тихо вкъщи

под тавана спира, на валма̀,

но в лицето – черен Петър същи,

търся пак повредата сама.

 

Вън е мокро, дъждовито, тъмно...

Думите обидни не пестя.

Пустият му тостер, ако гръмне,

седмото небе ще посетя.

 

Толкова изтънчена кокона,

кой до днес видял е и то тук?

Май ще ми приседне Албиона,

ще закусвам сито мръвки с лук.

 

Петък е, на майсторите ден е

и ще чистя дълго, и без срок,

та дано кратуната ми вдене,

да не смесва дим, вода и ток.

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??