/безглаголен стих/
Петък… Женският пазар.
Шум. Гълчава. Олелия.
Пълни щайги с` зарзават.
Блъсканица. Залисия.
Скара бира и шкембе.
Кюнци, потници, галоши.
Магазин за наргиле.
Зайци, патки и кокошки.
Гръцки пъпеши витринни.
Полски ябълки и праз.
Чушки турски. Сръбски дини….
С продавачи все курназ.
Екстра „маркови” парфюми.
Чалга музика в екстаз.
Алъш-вериш, а с тъй „изфинен”
петъчно - фалцетов глас.
© Таня Мезева Всички права запазени