24.04.2020 г., 17:16 ч.

Петър и Калин 

  Поезия » Гражданска
376 0 0

Петър на гурбет отиде

със сина си Калин,

но още щом Немско видя,

синът му засрами се от Пирин,

от родния край, където възмъжа

и рече:"Германия е моята страна.

Татко, за България не тъжа."
"Как се не засрами, сине,

България е твоят роден край,

ти израсна под Пирина,

тука може да е рай,

но родината трябва да се обича,

имай достойнство и морал,

бъди смел българин да се наричаш,

дядо Вазов тъй е завещал."

"Татко, ти си всъщност прав,

европейци сме, ама и българи,

в България ни е коренът здрав,

не трябва да мисля само за пари."

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??