16.02.2022 г., 14:55 ч.

Пиано 

  Поезия » Философска, Гражданска
421 1 2

          Пиано

 

Като пиано е животът наш мило дете,

един след друг клавиши бели, черни.

Мелодията му излиза от нашето сърце,

и музика се ражда в късни мигове вечерни.

 

Ти свиреше любима на старото пиано,

красивите ти пръсти сякаш танцуваха.

Усмивка чаровна грееше на твоето лице,

звучеше мелодия красива, очите бленуваха.

 

Сега те няма и остана самотно пианото,

отиде си  за съжаление, не разбрах защо.

То покрито е сега с прах и много тъга,

самотно си стои и спомня ми за някога.

 

Но чух позната мелодия, моя любима една,

обърнах се, видях те и се усмихнах веднага.

И старата наша мелодия отново прозвуча,

игра на клавишите черно-бели,игра на любовта.

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??