Пилот със самолет
в небето излетява.
Пред наблюдаващи
опасен полет изпълнява.
Наляво свива рязко,
после, ха, надясно.
За този труден номер
небето се оказва тясно.
Спуска се надолу,
в миг се превъртява.
Зрителите ахват:
- Горе чудо става!
Виж, след самолета
бяла линия остава!
Сякаш се разписва
под пилотска слава.
© Иван Иванов Всички права запазени
А от коя книжка е стихотворението е без значение. Не знам защо ми се струва, че беше много неетично да споменаваш името на редактора...Всъщност думата " етика" за някои хора не съществува.