10.09.2022 г., 23:15 ч.

Пинк 

  Поезия » Друга
226 0 0

С все още отзвучаващ тон,

китарата поляга на стойката си

под строгият поглед на пичовете от „Пинк флойд“.

Те не обичат недовършените неща така,

както аз не обичам фалшивите изпълнения на техните песни -

и най-вече своите.

Да посегнеш с мръсни пръсти е едно,

да опорочиш – друго,

а трето и четвърто е да се изплюеш върху себе си и твореца.

„Само циганите карат докрай“ –

това е любимият лаф на тези,

които не могат да докарат нищо до края.

„Изкуството имитира живота, както и животът имитира изкуството“ –

това е любимият лаф на онези,

които могат да имитират живот,

но не могат да имитират изкуство.

Ако някой нещо имитира,

то това е костенурката,

която имитира камък в опит да се спаси от орела.

 

А Орлов мост всъщност е построен от уплашени костенурки.

© Илиян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??