Пиша ти писма всяка нощ,
които не смея да изпратя.
Мислих да ги изгоря,
но все се спирам.
Нима мога в огъня
да те погубя!?
Отегчена от света,
създавам приказка.
В нея съм с дълга
гарванова коса, красавица,
но със същата душа.
Прегръдките ти са ми дом.
Очите ти – подслон.
Страхувам се, че
някога ще има край.
Тогава пак ще се завърна
в този свят,
реалността ще ме стопи.
И пак ще бъда
с отрязана коса...
грозновата... недостойна...
А ти ще се изгубиш
някъде в далечината...
Непосилна да те спра...
Пиша ти писма,
които никога...
няма да изпратя!
©Екатерина Глухова
11. Януари 2020г.
© Екатерина Глухова Всички права запазени