23.08.2011 г., 22:20 ч.

Писмо до Дон Кихот 

  Поезия
2236 0 16

Е, Дон Кихоте, стара откачалко,
ръждясаха ти бойните доспехи.
Набеден благородник, самохвалко,
кого залъгваш с бляскави успехи?

Пребори ли се с мелници и вятър,
успя ли да спасиш онепрадвани?
В един неубедителен театър
играеш ни величествени драми.

Какво се случи с твойта Дулсинея?
Дали за теб изобщо подозира,
или заради друг щастливо пее,
пък ти, върти си вехтата рапира.

Прослави ли се, почит ли постигна,
със подвизи и чест света ли смая?
Не се получи - зная, брат, за рицар
един безумник няма да признаят.

Но слушай, я мини през вековете -
днес няма никой тук да се учуди,
че да си само ти - ще бъдеш цвете
в объркания странен свят на луди.

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??