ПИСМО ДО ДЯДО КОЛЕДА
Мили Дядо Коледа, здравей!
Пише ти писмо един подарък,
който във чувала ти живей
от години като тъжен залък.
Винаги на грешния адрес
аз надежди и сърце разплисквах.
Моля те, не ме оставяй днес
пак в чувала с надпис:"До поискване".
Намери един комин за мен
с дъх на обич. И пусни ме бързо!
Нека на рождественския ден
аз душа за Него да развържа.
Знам, че ме е търсил дълго Той
и, макар че е грешил адреса,
вярва, че дори във зимен вой,
ще открие своята принцеса.
Ще целуне устните без страх,
ще се сгуша в погледа му жарък...
Искам да забравя аз, че бях
никому ненужна... Твой: Подарък
© Мария Панайотова Всички права запазени