25.11.2011 г., 23:54 ч.

Писмо до принца 

  Поезия
673 0 3

Здравейте, мили принце,

как е времето при Вас?

Валят ли още бури от

очите на принцесите,

които гледате в захлас?

Как сте, мили принце?

Ужилиха ли Ви годините,

както жилят мене сто лета?

Живи ли са още римите,

които с думите-длета

дълбаехте по чужди

спални и антрета?

 

Здравейте, мили принце,

идвам, за да се сбогувам тихо,

за всичките изчакани години суета,

за малката надежда и голямата сълза.

За всички не достатъчно прецизни

приказки и разни там лъжи…

за всичките, разбитите вселени

и онова, което още ме боли…

© Свобода Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "за всичките изчакани години суета,
    за малката надежда и голямата сълза."
    Ще дойде и този, за когото ще си струват ...
  • Е нямах предвид точно тоя принц ама... За това започнах да го чета и не съжалявам
    Хареса ми
  • !!!
Предложения
: ??:??