25.07.2019 г., 23:12 ч.

Писмо до сина ми /2 

  Поезия » Друга
373 1 2

Този облак не вещае дъжд,

даже сянка той не прави,

виснал дрипав,... изведнъж

да отмине - позабрави.

 

И крача аз, а той над мен -

две пътеки - в две посоки,

преплетени във този ден

двойно чудни и дълбоки.

 

Здраво стъпил на земята,

гледам чисто все напред,

слушам песен непозната

на щурец пред залез блед.

 

Че синът ми чака да се върна,

с пламнало в гърдите сърчице,

във ръце ще взема и прегърна

крехкото, но силно стъбълце!

 

Луна на рамото ми легна,

небе сребристо засия,

детенце вгледа се, посегна,

... бяло облаче позна!

© Иван Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??