12.03.2013 г., 20:06 ч.

Писмо ду Мара ут идин цървул с титлъ гуспудин 

  Поезия » Хумористична
580 0 2


Намачкахъ ни Маро кату вестник.
След Бойку някакъв Марин съ пръкнъ.
Разправят чи мумчету билу честну,
ну минълото му било е мръкналу.

Защо нъ Росен ти ни съ придстави?
Дъ види хъс у твоятъ усобъ.
Министер Мара, многу ми съ нрави.
Ну дъ тъ придложъ хич ни могъ.

Плътформътъ ти многу ми е яснъ.
Ти имъш цели – нивътъ гулямъ.
А тоз Мърин е буквичкъ бизгласнъ.
Ши бъди там, а всъщнуст ши гу нямъ.

Той бил в Пъриж. Хъбер ут селу нямъ.
Ни е пливил, ни е купал дури.
Пуредна нъглъсенъ Маро драмъ
и пак ут нимутия ши були…

Служи нъ твойтъ счупина ънтенъ
фустана, дъ съ вей къту байрак.
Траурнътъ черничкъ дънтелъ
зъ гологъзству дъ ни спомня пак.

Рудинътъ е в кукувичъ преждъ
и кукумявки порят сводъ син.
Тува е Маро, никъквъ нъдеждъ!
Цървул ти пиши, с титлъ - Гуспудин.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Белла е права, направо ми се доплака!
  • Трагикомично. Да се смееш ли или да плачеш. Много истина изречена по един интересен и забавен начин. Много ми хареса! Успех!
Предложения
: ??:??