11.09.2023 г., 7:57 ч.

Писмо от Космоса 

  Поезия
111 3 1

ПИСМО ОТ КОСМОСА

 

… какво ми пука и какво ми дреме! – че утре вече няма да съм жив? –

че ще ме кротнат в миналото време – Граф Монте Кристо в своя замък Иф,

че този свят вовек ще ме забрави, додето преброи човек до три! –

едно глухарче в пролетни дъбрави – и славейче в безмълвните гори,

че – колкото и сили да положа, едва ли ще се видя Великан! –

 

Бог очерта ми с тъпото на ножа пътеките – помежду Ин и Ян.

Колцина са осъдени на Вечност! – за жалост, аз съвсем не съм сред тях,

ще си летя в Съзвездието Млечно, посипан от тонажи звезден прах!

И моята звездица ще трептулка над вас – в неназовани висоти.

Спасената в душата ми светулка в съня ви с тиха Обич ще трепти.

 

10 септемврий 2023 г.

гр. Варна, 18, 50 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • че този свят вовек ще ме забрави, додето преброи човек до три! –
    едно глухарче в пролетни дъбрави – и славейче в безмълвните гори,

    Неподражаем!
Предложения
: ??:??