28.01.2008 г., 10:08 ч.

Питанки - итанки 

  Поезия » За деца
645 1 6

ПИТАНКИ - ИТАНКИ!

ЗАГАДКИ - ОТГАТКИ!

За дечица досетливи,

умнички и работливи.

 

 

Зная аз една чистница -

хубавица и умница.

Тази мила мърморана -

казва се?

 

То на двора да играе

най-обича - всеки знае.

Още кокалче обича,

грабне ли го - тича, тича.

Що е то?

 

Натъкмени, пременени,

работливи и засмени.

С радост те за вас, деца,

снасят бели?

 

Важен, герест, златоперест

с кукуригу-кукури -

той събужда ни в зори.

Кой е той?

 

Малко пухенце пискливо,

миличко и обичливо.

Да се сгуши под крилце

най-желае туй дете.

Що е то?

 

В къща-клетчица живее,

но безгрижно то си пее.

Храним го с просце, трохички -

и обичаме го всички.

Гласовитото другарче

казва се?

 

Отговори: писана, кучето, яйчица, петелът, пиленцето, канарче

© Лилия Велчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??