30.12.2011 г., 19:08 ч.

Питанки-итанки 

  Поезия » За деца
891 0 6

ПИТАНКИ - ИТАНКИ

 

Пишат му  писма децата

за какво мечтаят.

Много стихчета и песни

те  за него знаят.

До красивата елха

го  очакват  през  нощта

да потропа на вратата

с много дарове  в торбата.

 

Кой е той?

 

Пъргави и талантливи,

неуморни  от зори,

режат, чукат  и лепят -

трудят  се те, без да спрат.

Шегуват се, пеят песни,

играчки майсторят чудесни,

а после пълнят  с  тях  торбата

и тръгва Дядото  с шейната.

 

Кои са  бързите момчета?

Това  са работливите...?

 

ВЕСЕЛО  ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА,  СКЪПИ МОИ МАЛКИ И  ПОРАСНАЛИ  ПРИЯТЕЛИ!

© Лилия Велчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??