16.03.2017 г., 19:00 ч.

Плачи, цигулко многострунна! 

  Поезия » Любовна
615 2 8

 

Генка Богданова

 

Цигулко нежна, дружке многострунна,

и ти ли страдаш в тази вечер лунна?

И моето сърце ридае и въздиша.

Разплакан стихове любовни пиша

за несподелената любов - оная,

за чийто поглед ден и нощ мечтая.

 

Отворила в сърцето рана жива,

тя с безразличие душата ми убива.

Плачи, цигулко, дружке моя нежна!

Потънали в тъга – море безбрежно ,

да плачем двама в тази вечер лунна,

удавени жестоко в  ревността безумна!

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??