23.05.2023 г., 19:47 ч.

Пламнина 

  Поезия » Пейзажна
156 0 0

Пристъпвам по зеления килим,

извезан от роса и самота.

Потръпвам от докосване на дим,

допира на рокли от мъгла.

 

Хълма е надвиснал като стряха,

отдолу съм под негова закрила.

Към мен лети единствено размаха,

на древна, безконечна сила.

 

Гора от птици, сляти в синхрон

се спусна, за да улови лъчите.

В блясък пламна сгушения склон

и върна стара волност на мечтите.

© Серафим Аянски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??