31.08.2022 г., 9:42 ч.

Планината 

  Поезия » Философска, Гражданска
298 1 2

                        Планината

 

 

Тя, планината винаги е раждала Човеци,

сурови, груби хора но с добра душа!

Израснали от малки с много работа,

пораснали големи, отглеждали добитък, стада.

 

В една ръка пищов а в другата с гегата,

те бранили своето от вълците и лошотията.

А планината приютявала ги в своите недра,

и пазила ги тя от злия вятър и от бурята.

 

А когато грабвали пушката да защитят честта,

тя майка закрилница била за тях, крила ги в гора.

Приемала ги, спасявала ги тя от опасността,

а после ги изпращала като майка, с много тъга.

 

Сега посреща с радост техните внуци и деца,

закърмени с любов към българската планина.

Тя маха им с клоните си от нейната гъста гора,

приема ги като бащите им, приема им рода.

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??