21.10.2021 г., 19:01 ч.

Платна 

  Поезия
677 1 1

Недей да плачеш ти! Недей да страдаш!

Закотвен в този залив пуст!

В мечтите си ти мачти нови вграждай

и опъни платна от плат сребрист.

 

Каквото е било, го няма вече,

но корабът е просто къс дърво.

И само ти способен си да плаваш

на бурята в жестокото око.

 

С пирони тежки пак, скови съдбата

и пак тръгни по бурното море.

И ако видиш нещо светло в мрака,

хвани го смело с двете си ръце.

 

Хвани и дръж опънал морни жили,

дори и на предела на смъртта.

ЖИВОТЪТ няма как да се затрие,

когато си го впрегнал в две платна.

© Григор Колев Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

За да претърпиш корабокрушение, първо трябва да имаш кораб »

25 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??