27.11.2008 г., 12:36 ч.

Платове... 

  Поезия » Друга
497 0 1

Черната кутия, с аромати на кафе,

дим сред музика, джаз се провира,

провокира, черна млада дама,

черните коси с маслинена рокля, букли.

 

Пиян, цял свят под мъха на маса,

маска, черно, бяло, наметало заспало,

откраднати мигове, торба, бяло-черни райета,

белег на земята, пропаднал в карета.

 

Листо тютюн под книга на Чехов,

лирика с уиски и зрънце по средата,

саксофон, тромпет, пиано, нощ тайна,

омайна, безкрайна - с вкус на кафе.

 

Тежка мъгла, непрогледен дим от цигари,

сляп стои и растения гледа,

беда за умиращ живот, преродил се в ритъм,

малка черна кутия, ден не видяла...

© Атанас Къшев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??