Какво е споменът, отроче
От вчерашния, днешен ден
А времето гради мостове
Към миналото и към мен.
Минавам по камъни от мисли,
Пропити от духа на вчера
И стъпвам на камара листи
От на календара минала афера.
В съня пък, като ято птици,
Прехвърчат минали неща,
Нахвърлени набързо скици.
Но с важната за мен цена.
Навън е тихо, всичко е спокойно,
Поуката от вчера, вече е зад мен
И мисля как да продължа достойно
След толкоз дълъг от живота плен.
© Hristo Hristov Всички права запазени
Поздравления!