25.04.2020 г., 0:26 ч.

Пленница 

  Поезия
394 0 0

Бленувам

да се будя в свят магичен -

градина с лъх на слънчогледи.

Мечтая

за живот досущ лиричен -

една любов и вечно спряло време.

Копнея

да не скитам в самота

по черни пътища без край,

а моля се да срещна радостта

и две очи да бъдат моя Рай.

 

Но в бляна красив аз се лутам сама

и всеки знак силно прегръщам,

как сляпо желая да видя следа,

но в днешния ден пак се връщам...

А има ли цветна градина за мен,

където любов ще намеря?

Или пък жестоко съм хваната в плен

на сладка, измамна химера?

 

А в клопката плахо бленувам сама,

мечтая

и силно копнея.

Картина с ума си рисувам една,

но губя се вечно в нея.

© Магдалена Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??