20.08.2011 г., 15:11 ч.

"Плодни" гатанки 

  Поезия » За деца
1699 0 19

С кожица съм аз мъхната,

но умита – я вкуси!

Сочна, сладка и приятна –

лете с мене закуси!

                               Що е то? /п......../

 

Като мене да разхлажда

няма друга в летен ден.

Утолявам всяка жажда,

с резен кърваво червен.

                               Що е то? /д......../

 

Жълт най-често съм на цвят.

Как те каня, я ме виж!

И на вкус, и аромат

ти да ми се насладиш.

                               Що е то? /п........./

 

Есенес зърна наливам.

Хем със сладост съм познато,

хем и за винце  ме бива.

Майчица ми е лозата.

                                Що е то? /г........../

 

© Борко Бърборко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??