18.11.2018 г., 9:26 ч.  

Плодородие 

  Поезия » Пейзажна, Друга
797 0 2

Обзе ме аромат на зрели дюли,

на ябълки и круши – сочен плод.

И есента ще трябва да обрули,

жадувана реколта – благ живот.

 

Берачите поемаха в ръцете -

създаденото в пролетния цвят.

И молеха овошките: "берете,

това нашия дан е в този свят".

 

Роден от мекотата на земята,

пораснал от дъждовната вода

и слънцето със галеща позлата,

превърнало се в шепи благодат.

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??