4.08.2012 г., 19:47 ч.

По бойковски 

  Поезия » Гражданска
471 0 1

Бойко, бодър "бизнесмен",

играещ ролята на супермен,

тъпче, мачка, той се не шегува,

макар че нищо не струва.

С лимузини във гаражи

шепа олигарси шестват по паважи.

Що народ от тях измря,

но той, великият, не умря.

Всяка крива има той за права

и експресно разграбва нашата държава.

Капитализъм див той гради,

докато народът клет спи.

А ние търпим и поминуваме бедно,

докато някакъв Цеко живее модерно.

Народе, всичко зависи от теб.

Бори се за живот, мечти и хлеб!

 

 

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Накрая завършва по Вапцаровски:"...бих обичал, майко, бих обичал,/ но ми требва свобода и хлеб"!!!
Предложения
: ??:??