6.10.2006 г., 11:46 ч.

По график 

  Поезия
674 0 10

Така притисна ме на времето хомота,
че задушвам се от графици и бързане,

на лист почасово е изчислен живота ми,

в решетки ден по ден е бъдещето вързано.

 

Вървя, а стъпките ми вече са планирани,

говоря с думи предварително претеглени,

участвам сякаш във сценарий композиран

по път, пресметнат календарно, без маневри...

 

И само в малкото откраднати минути,

във кратък стих, под власт на чудно вдъхновение,

преследвам мислено невидими маршрути

в света на свойто безгранично въображение.

 

06.10.2006

 

© Дидислава Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??