9.02.2012 г., 13:39 ч.

По християнски 

  Поезия » Хумористична
614 0 8

(из цикъла "Вицове в рими")

Един турист се шляеше в гората
и весело си свиркаше, обаче
с огромна мечка срещна го съдбата.
По горската пътека тежко крачи

кафявата мецана. Ужасен
туристът хукна в бяг, ала усети,
че мечката го гони. „Бди над мен,
о, Господи и майчице пресвета! –

възкликна той и паднал на колене,
започна да се моли – Тъй сторете,
че мечката, надвиснала над мене,
да стане християнка!” От небето

светкавица проблесна, тресна гръм
и мечката, надвесила се тежко,
за миг застина, след което към
небето се обърна и с човешки

слова продума: „Боже милостиви,
Ти, който на небето си един
и грижиш се да бъдем тук щастливи,
благослови обяда ми! Амин!”

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??