Следите ми пътуват с автостоп
и тук-там пренощуват при надежда.
Семафори, траверси, расо, поп,
а утре щяло пак да е валежно.
Но ти се приготви за слънчев ден,
белязан да го бъде многократно.
В прогнозата за залез уморен
е скрит и път към изгрева обратно.
За хубав климат – хо́ди се на рай!
Обаче не минаваш без рушвети.
Във ада – за компания!... Сполай
ти Боже и за дните ни проклети!
... Внимавам, че мастилото е кръв
и трудно се отмива от душата,
Разбра ли истината??... Браво – пръв!
С последните ще търся по-нататък…