15.02.2011 г., 13:33 ч.

По новолуние в Стария град 

  Поезия » Друга
624 0 2

Резен от дюля, тази млада Луна,

 потреперва и облото рамо

залюлява си сянката, леко, едва

от небето се мъчи да стане.

Но къде ще избяга - не знае,

от минутите дълги, протяжни,

по дърветата стари чертае

с лунни мигли - гъсти и влажни.

Всички гълъби в Стария град

слагат сивите, мокри пижами,

на небето по златния шев

са намятани тънки юргани

от последните капки мъгла.

Колко много слепи прозорци

крият старите, тъжни фасади,

а пердета на точки крепят

празни, пукнати вази...

Тази моя Луна недозряла

е момиче на двайсет години.

Хайде, окръгляй ги тез рамене,

дано котка пътя ти не мине!

 

© Джулиана Кашон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??