25.04.2024 г., 21:48 ч.

По приятелски 

  Поезия » Хумористична
63 0 0

Борбата е безмилостна.

Жестока.

Борбата,както казват,

е себична.

Аз печеля,

ти губиш.

Какво тук значи

някаква си личност.

Такъв е днес живота!

Аз седя на трона,

а ти влачиш си хомота.

Съвест ли?

За съвест ли ме питаш?

Нагъл си.

Пиян си и залиташ

Човече, ти бе 

любимец на съдбата.

По стълбата качи се.

Низвергна ме !

Сега е време за разплата.

Да, завиждах ти,

за мястото ти си мечтаех.

След успеха ти злобничко

 ридаех.

Завиждах:

За голямата заплата,

за колата,

за жената,

за децата!

И тихо гроба ти копаех..

Е, честито !

Сменихме си местата.

Така,че взимай таз лопата

и сам се закопай.

Сега аз съм горе.

А ти ?

За мястото ми ти мечтай.

 

© Живко Делчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??