7.12.2010 г., 10:26 ч.

По пръстите ми плъзга се 

  Поезия
429 0 1

По пръстите ми плъзга се

И пада във дланта ти

Ново наводнение

Името ми е Нептун

И като дете научих

Колко бързо се търкаля времето

 

Обяд ли е вече

Събуждам се

Очите ме болят

 

Бърза закуска

За тези които нямат пари

Да си купят обяд

 

Остъклени тераси

Гледат право в очите

На топлия ден

 

Какво ще се случи днес

Колко молитви ще пропусна

И ще разплача ли някого

Или ще ги разсмея

 

В юмрука ми свита е

В безопасност

Тиха вълна

 

Най-дългото мълчание

 

Мъничко да трепна само

И се свършва

 

Залязва небето

Леглото ми се разтваря като цвете

Пижамата ми е някъде захвърлена

Никога няма да се намерим

 

Нептун се казвам

И когато съм стар времето се влачи

Толкова бавно

Че трябва да спра

За да го изчакам

 

06 декември 2010

© Десислав Илиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??