18.07.2024 г., 8:43 ч.

По пътя 42 

  Поезия
79 0 0

   П О   П Ъ Т Я   42

 

Когато човек е подготвен

и има на всеуслушание нещо важно,да каже,

Поези ята просто се случва

и преодолява непреодолимите разстояния.

 

Не може на топло,да си стои,

в Душата,която я е изстрадала,

излиза навън и зовящо крещи:

"Събудете се всички и заедно нека се справим!"

 

От доста отдавна говоря,

крайно време е някои,да започнат,да се усещат,

че от Хоризонтите на Отворените Простори,

Зловещи Сили към нас пътуват насреща...

 

Моите думи са камбанният зов,

спрете,да давате все на заето

и знайте,че аз съм на всичко готов,

до дето сили ми стигат,за Бунт да дърпам въжето...

 

25.05.2024г.гр.Свищов

 

P.S. Бедствието в ямболското село Воден

е нагледен пример за сбъркани принципи,

поради които България е в прегръдка на огъня

на базата на грешни изводи от точни статистики.

 

Статистики за дълги периоди от време

за обема на количествени натрупвания

не са критерии за кратките мигове на екстремност,

причина за нашите материални и душевни срутвания.

 

За кратко градусите са над четиридесет,

а с нашата безотговорност след година или пък две

физиката и психиката ни дали ще остискат,

когато градусите ще скочат над петдесет...?

 

17.07.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??