23.05.2018 г., 22:00 ч.

По пътя... 

  Поезия » Философска
851 4 0

- Ти, човече, накъде вървиш –

по пътя свой напред или страниш,

или в момента на място стоиш?

- Тръгнал съм на път да свиря,

в музиката своето щастие диря...

А хората ми се усмихват

и аплодисментите не стихват!

 

- Ти, човече, накъде вървиш –

по пътя свой напред или страниш,

или в момента на място стоиш?

- Няма да те лъжа или подвеждам,

старая се на човека здравето да връщам

или поне да му вдъхвам надежда,

за да мога по-дълго да го прегръщам!

 

- Ти, човече, накъде вървиш –

по пътя свой напред или страниш,

или в момента на място стоиш?

- Да си кажа правичката май съм кривнал

скъп за мен човек оскърбих

зад гърба му чаша с вода ливнах,

но май себе си повече нараних!

 

- Ти, човече, накъде вървиш –

по пътя свой напред или страниш,

или в момента на място стоиш?

- Май съм се позастоял

в опитите си да се превърна във легенда,

а животът ми е вече опустял

и е сякаш под аренда!

 

- Ти човече накъде вървиш –

по пътя свой напред или страниш,

или в момента на място стоиш?

- Търся начин любов да намеря

искам и да подаря

в доза усмивка и пълно доверие

за сърцето ми ще бъде най-слънчева заря!

 

- Ти, човече, накъде вървиш –

по пътя свой напред или страниш,

или в момента на място стоиш?

- Търся начин отблизо да видя звездите,

да докосна бих искал дъгата

и ако наистина намеря начин да си сбъдна мечтите

ще бъда НАЙ-ЩАСТЛИВИЯТ ЧОВЕК на ЗЕМЯТА !!!

© Каролина Колева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Накъде вървиш, човеко? »

46 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??