26.09.2019 г., 7:35 ч.

По пътя 

  Поезия » Гражданска
338 1 0

По пътя

 

В последния си път ще бъда сам.

Поне да сложат и шише ракия

та докато пристигна аз оттам

да има за кураж какво да пия!

 

Разправят, че оттатък е добре!

Било във Ада пълно със мадами

разнасящи в казаните мезе,

кюфтета, шунка, скара и салами!

 

Директно ще отида право там,

щом има мацки, пиене, мезета.

Дори и праведен да съм ще дам

на Дявола ракия две шишета

 

за да остана в този Ад желан.

А Раят? Раят нека да почака!

Тук грешни много! Няма да съм сам!

И никой никого не ще прецака!

 

За вечния живот ще си платя,

но искам тук, във Ада да остана!

Във Рая ще е скучно, за това

е по-добре със вино и мадами!

 

В деня когато тръгна за натам

да не забравите шише с ракия!

Сложете и едно парче салам,

и ми простете всяка щуротия!

 

Живота си аз просто пропилях!

Не съжалявам! Всичко бе прекрасно!

Сега е късно! Вече го разбрах.

На всекиго това ще стане ясно

 

когато свършат земните му дни,

и щом поеме пътя си душата

ще и се иска само може би

една ракия и една салата!

 

25.09.2019 г.

 

 

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??