30.05.2024 г., 10:18 ч.

По пътя 

  Поезия
59 0 0

          П О   П Ъ Т Я

 

Поетите оплитат с бримки от думи

на мисълта най-магичната дреха,

що Душата да пази по опасните друми.

по които странствайки тя търси утеха.

 

Привличат я сложните ритми на джаза,

забулени в импровизациите на цветните полусенки,

родени от контраста на черно и бяло,

блестящи в лъчите на утрото светло.

 

                                      -&-

 

P.S. След от мен направената забележка*,

Александър Томов влезе във пътя

и на Мая Костадинова всички уважени колежки

в ритуала на розата, са от галантност вече обгърнати.

 

*Забележката беше направена в И И 2 от 18.05.2024г.

 

15.05.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??