Стъпалата ти потъват в мекия пясък.
Оставят отпечатъци по морския бряг,
които бързо биват заличени,
изтрити от бурните вълни.
Вълните.
Те се разбиват силно, целите в пяна.
Яростни. Непреодолими. Безкрайни.
Отброяват последните летни мигове.
Чайките крещят пронизително.
Прехвърчат ниско над водата
или търсят трохи в пясъка.
Слънцето.
Бавно слиза към хоризонта, за да се слее с него,
разливайки се като топъл мед по морската шир.
Огрява небето с меките си изгарящи цветове,
запалва го отвътре и отвън,
изпепелява го и след това се скрива.
Избягва. Неусетно изчезва.
А ти стоиш там.
Замрял.
Неможейки да отлепиш очи.
Пленен от картината на умиращото слънце,
шедьовър на поредния художник,
дръзнал да облее небето с кървави цветове.
И се питаш, непроумявайки,
как въобще е посмял да го стори?
Как е посмял да го изпепели?
Целия свят.
© Петя Кънчева Всички права запазени
Хареса ми, поздрав!