23.07.2019 г., 13:39 ч.

По Вапцаров 

  Поезия » Любовна
478 1 2

Понякога ще идвам във съня ти...

   Н. Вапцаров (,,Прощално")

 

От най-тъмното небе ще се родя,
събрала в себе си най-светлите окраски,
ще надникна във живота ти едва,
и като дъжд ще падна на земята.

 

Ще светя в тъмното без глас,
ще гоня с устрем тъмнината,
и в сънищата ти усмихнати, нали,
безмълвно, тихо ще те чакам.

 

Ще чакам уморено да заспиш,
до тебе тихо ще приседна,
от най-тъмното небе ще изтека,
и ще те целувам като за последно!

 

Диана Димитрова

© Диана Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да, Краси, абсолютно невнимание от моя страна...
  • Цитатите трябва да са точни. Щом Вапцаров го е написал с удвоен съюз, така трябва и да се цитира. Надявам се, грешката е от невнимание, а не стремеж да го редактирате. Наскоро имаше такъв случай.
Предложения
: ??:??