1.05.2014 г., 19:38 ч.

По вълчата следа 

  Поезия » Гражданска
340 0 1

Българийо, с какво ще те запомни

народът ти – че майка си добра,

или си кръст за мислите бездомни,

под който не покълва бъднина!

 

Не хуля, не изричам светотатства –

безбожни думи не изрича син!

Разграбват вълци твоите богатства,

напудрили се с европейски грим!

 

Царица славна си била, светица,

пресилна за отколешния свят –

но днес си тъжна, грохнала старица,

останала без пенсия и хляб!

 

А дългото мълчание тежи ти –

от думи неизречени кървиш...

И не по път към дните си честити –

след виещата глутница вървиш!

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??