20.05.2013 г., 13:54 ч.  

Почакай... 

  Поезия » Любовна
550 0 1

 

Не ме докосвай, нека ей така
облегна се на силното ти рамо.
Приспала болката горчива и тъга,
те зацелувам как аз си зная само.

 

Да те помилвам, както вятърът цвета
на цъфнали липи под лунна сянка.
С ухание на обич моята снага
да те повие с нежната си ласка.

 

Недей ме иска, нека искам аз,
тъй, както пролет слънцето си иска,
и нека после във захлас, в несвяст
гръдта ми с огън твоята притиска.

 

Искра ще пламне ли, или ще се взриви
в нас любовта? Аз как да зная, мили?
Пожарът пламне ли, не ще изпепели,
а като факел ще гори и ще ни води!

 

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Това напомня на някои от най-интересните ти стихотворения. Не знам защо не са го забелязали... Но аз забелязвам, че най-добрите ти са тези, в които има малко философски уклон с по-общи обобщения...
Предложения
: ??:??