28.03.2024 г., 8:04 ч.

Почти инфаркт 

  Поезия » Философска
106 3 4

ПОЧТИ ИНФАРКТ

Само̀, забутано селце.
Дори на картата го няма.
И път без изход и без цел.
Три псета лаят покрай дама.

Почти да им река: – Здравей.
Но толкова са подивели –
дори да трепне суховей –
ни живи са и ни умрели.

По здрач трендафилът дъхти,
пълзи молитвено нагоре.
Открехва джамчето – почти,
но вътре няма даже хора.

Със спомените си, горчив,
ще прегорява сам пелинът.
Прозорците са без очи,
душата ако си замине.

И някой бе дошъл – почти
до входа на самата къща.
Ала по стъпките личи,
че не желае да се връща.

Почти да го последвам аз,
но болка вляво ме разбуди
с пристягане в неверен час,
в очакване да стане чудо.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??