Всички еретици са вече изгорели,
но има още клади да си спомнят,
че в пепел са душите им, но вътрешно са бели,
а икони за позора им напомнят.
Кажи ми от Граала кой е отпивал?
Исуса самият и неговите ученици.
По път към вечността и ти си отивал,
но спирали са те винаги грешници.
Света Магдалина си изплака очите,
проплака дори и небето,
да Го наказват - грешали са всичките,
да разпнат Исуса, където
сега хълма Голготен се издига,
но няма вече никакви следи,
че там кръста Божи се е вдигал.
Да, било е някога преди.
Но хората още Го споменават,
мълвят си молитви горещи,
други само Го отминават,
защото няма да Го срещнат.
© Милица Игнатова Всички права запазени