21.03.2024 г., 15:43 ч.

Под черния флаг на нощта 

  Поезия
80 3 0

Вълна подлунна,

лилава вечер.

Отвъд лагуна –

кораб отвлечен.

 

Пирати, саби,

въжета, куки…

Душите – слаби,

бой – без сполука.

 

Умиращ вятър,

цял в дим – просторът.

Без лъх в платната

потъващ кораб.

 

Далечно дъно,

луна елмазна.

На бряг безсънен –

фар бдящ. Напразно.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Xrigiz4K5ik

© Мария Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??