4.05.2008 г., 17:16 ч.

Под клавиш на пиано... 

  Поезия
1524 0 37

На брега чух мъжете - дервиши пияни -

как деляха монети. Неистово пяха.

И трептяха и плачеха с глас на камбани,

а сърцата им - касички - тежко звъняха.

После вятърът духна коси разпиляни

и оголи вратле беззащитно и тънко.

Тишината заспа под клавиш на пиано.

Тишина-гилотина се спусна отвънка.

Запращяха, запукаха живите свещи -

разпокъсаха мрака на светли парчета.

Беше толкова хладно. А беше горещо...

 

Тишината проплака с гласа на детето ми.

 

2005

© Павлина ЙОСЕВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??