28.03.2020 г., 19:35 ч.

Под всичко това се събужда пролетта 

  Поезия » Пейзажна
749 0 0

Под изгнилата шума на листата 
извират спомни и шуртят води.
Под коравата почва на земята
събуждат се сияйни пролетни мисли. 

Под непрогледния взор на мъглата 
избуяват корени на желани треви. 
Под изсъхналите клони на липата 
събират се наново събудени красоти. 

Под лепкавата пръст на низината
набъбват кълнове от сияйни мечти. 
Под широките плещи на  планината
извират шепоти за неродени моми..

Под утринните ласки на ведрината
изгряват вече топли слънчеви лъчи.
В скритите пазви на гората
 се раждат нови пролетни песни. 

© Светлана Тодорова Всички права запазени

Произведението е включено в:
  1577 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??